× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon A.B ers

11 jan 2001 21:11 #96 door Anonymous
A.B ers was gemaakt door Anonymous
hallo,
Wie heeft er goede en slecht ervaringen met het werken van activiteitenbegeleiders vanuit een woongroep met zeer ernsig verstandelijke bewoners. Wij zijn op zoek naar een andere samenwerking tussen de AB- er en de verpleegkundige/woonbegeleider. Geintregeerd werken?? Wie heeft er ervaringen,tips enz alles is welkom!

groetjes

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

24 jan 2001 13:16 #97 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic A.B ers
Hallo Billy,

Voorheen heb ik op een groep meervoudig gehandicapte kinderen gewerkt, allen zeer ernstig verstandelijk gehandicapt. De samenwerking tussen de AB en wij, was heel verschillend. We hadden een aantal bewoners die naar dagactiviteiten gingen, gingen dus 's morgens weg, en kwamen 's middags weer terug. De samenwerking met dit activiteitencentrum ging erg goed, we hadden veel contact met elkaar. Het contact met de AB-ers van de bewoners die dagdelen activiteiten kregen, was heel anders en veel minder. Waar dat aan ligt weet ik niet, ik denk dat het van beide kanten komt. Ik weet wel dat de overdracht van mij naar de dagactiviteiten veel uitgebreider was, de bewoners gingen daar de hele dag naar toe. Als ze ergens een uurtje naar toe gingen vond ik het vaak de moeite niet om een uitgebreide overdracht te maken, bovendien had ik daar geen tijd voor.
Succes!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

01 feb 2001 23:22 #98 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic A.B ers
hoi,
wij werken met geintegreerde a.b. ers en dit zou ik zeker aanraden.
Er is veel meer kontact/overleg/bereidheid bij verzorgende om mee te helpen/doen/denken met het aanbieden van activiteiten!!
Een a.b. er op "afstand" IS VAAK OOK MEER AFSTANDIGER!!
Dus wat mij betreft breng de a.b. ers onder in je eigen team!!
succes.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.