× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon alleen op de afdeling

11 dec 2000 10:09 #41 door Anonymous
alleen op de afdeling was gemaakt door Anonymous
Hoi,

Sinds een week werk ik op een afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis.
Omdat de bewoners elke dag uitslapen, sta je soms tot 10-11 uur alleen. Ik vind dit eigenlijk niet verantwoord, omdat als er iets gebeurt je toch moet reageren, als er bijvoorbeeld iemand gesepareerd moet worden, nu moet je dat dus alleen doen, of iemand van een andere afdeling bellen. Heeft iemand anders deze ervaring ook?

Lisette.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

14 dec 2000 23:45 #42 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic alleen op de afdeling
Hallo Lisette,

waarschijnlijk weet je het wel maar toch..... separeren mag je nooit en te nimmer alleen doen!! Als dit het beleid is van de instelling waar je werkt is dit een zeer slechte zaak!
Alleen staan op een afdeling met een patientenaantal zoals jij noemt is in de psychiatrie niet ongewoon. Ik zelf denk dat het er erg aan ligt met welke doelgroep je te maken hebt. Desondanks ben ik van mening dat de werkgever er voor moet zorgen dat het personeel zich veilig voelt. Dit door middel van een alarmsysteem bijvoorbeeld.
Ik werk zelf ook in de psychiatrie en sta op een afdeling met ongeveer 11 patienten per keer. In de avonduren en in het weekend sta je alleen, soms ook overdag. Wij hebben wel een alarmsysteem, tot grote tevredenheid van iedereen, het geeft een veilig gevoel en er wordt, indien het alarm afgaat, goed gereageerd door de omliggende afdelingen.
Misschien een aanrader voor je baas??
vriendelijke groet Karin.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.