× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon bewonersdifferentiatie

15 mrt 2001 15:51 #403 door Anonymous
bewonersdifferentiatie was gemaakt door Anonymous
Hallo allemaal,

Betreft : Bewonersdifferentiatie binnnen het verpleeghuis.

Wie heeft er ervaring met het niet bewonersgedifferentieerd werken binnen een verpleeghuis m.a.w.; begeleiding, verzorging, verpleging op 1 unit ( huiskamer). Ben benieuwd naar de voordelen , nadelen, etc.
Alvast bedankt voor jullie reacties.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

15 mrt 2001 20:31 #404 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic bewonersdifferentiatie
Hallo John,

Ik heb ervaring met niet bewonersgedifferentieerd werken binnen een verpleeghuis. Ik heb 7 jaar op een psycho-geriatrische afdeling gewerkt.
Ik vind er veel voordelen. Ik zal er een paar opnoemen voor bewoners en personeel.
Voordelen voor bewoners en personeel:
Bewoners hoeven niet steeds te verhuizen. Voor bewoners en hun familie betekent dit continuiteit en kwaliteit van zorg. verder is het zo dat de familie het als vervelend ervaren wanneer ze steeds naar een andere afdeling moeten en dus weer met ander personeel te maken hebben. Ook is het gevoel niet aanwezig dat wanneer de bewoner overgeplaatst wordt naar b.v. verpleging afdeling dat het dan wel zo afgelopen zou zijn. Het instellingsgevoel is ook minder aanwezig bij de familie. Hun naaste woont op die afdeling. Verder is het zo dat de bewoners zich aan elkaar op trekken, dus is de kans groot dat ze langer op het nivo blijven waar ze op dat moment zijn. De zorg voor elkaar is ook groter.
Voor het personeel is het minder belastend, omdat je niet alleen maar bezig bent met begeleiden, verzorgen of verplegen. Je bent met alle drie bezig en dat maakt het afwisselend. Het geeft mijn beroep meer inhoud.
Ook zijn er nadelen;
Wanneer je veel begeleidingsbehoevende bewoners hebt, die vragen toch veel aandacht, lopen de mensen die verplegingsbehoevende zijn de kans minder aandacht te krijgen. Daarom denk ik dat je bij opnames goed moet kijken of de verdeling goed is. dus evenredig begeleidings-verzorgings-en verplegingsbehoevend. Dit lukt natuurlijk niet altijd.
Ik hoop dat je er iets aan hebt, je mag me altijd mailen.

Fennie

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.