× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Actie Verpleeghuiszorg

12 mrt 2001 23:38 #385 door Anonymous
Actie Verpleeghuiszorg was gemaakt door Anonymous
Oproep aan alle verpleegkundige en verzorgende in verpleeghuizen!!
Begin dit jaar is er spontaan een actiecomite gevormd omdat het, zoals het er nu aan toe gaat, niet langer kan.
Aanleiding hiervoor was dat er weer bezuinigd moet worden, er is geen geld!!!! Volgens het management is de zorgzwaarte de laatste 10 jaar als maar hoger geworden terwijl het budget nauwelijks is meegegroeid.
De dagprijs voor een verpleeghuisbed is veel te laag, dit geeft uitholling van de zorg.
Wij, en niet wij als actiecomite, zijn het spuugzat om op deze manier te moeten werken.
Wij gaan voor;
Goede verzorging voor onze bewoners, kortom voor meer welzijn.
Tijd voor het begeleiden van leerlingen en stagairs zodat deze enthousiast blijven om in de zorg te werken.
Dat wij op een menswaardige manier ons werk kunnen blijven doen.
Omdat wij als actiecomite denken dat dit niet alleen ons probleem is en doen wij hiermee een oproep om te reageren zodat we onze krachten kunnen bundelen om de politiek er attent op te maken dat de huidige dagprijs van een verpleeghuisbed veel te laag is om nog menswaardige zorg te kunnen bieden. Waar een rijk land arm in is.... verpleeghuiszorg.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

13 mrt 2001 08:02 #386 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Actie Verpleeghuiszorg
Hoi Ellen,

Ik kan niet anders dan mij aan te sluiten bij deze mening.
Is de zorgzwaarte hoog, je moet er toch niet aan denken dat dadelijk de zomer weer voor de deur staat met vakanties en nog hogere personeelstekorten.
Er worden binnen onze stichting nu al noodsenarios geschreven over hoe we de zomer dit jaar weer doorkomen.
Zijn er mensen die extra willen werken, zijn er werkzaamheden die we eventueel kunnen laten vallen op slechte dagen, moeten er bedden niet direct opgevuld worden om daar ruimte te laten.

Dit zou toch eigenlijk niet nodig moeten zijn in ons land.
Of dat puur aan de prijs van een bed ligt weet ik niet, maar ik weet wel dat er nu echt wat moet gaan veranderen willen wij de patienten een menswaardig bestaan gunnen.

Men zegt wel eens dat wij het eens een keer goed spaak moeten laten lopen, moeten zeggen van nee, mevrouw, u word vandaag niet gewassen want we hebben geen tijd, maar juist wij verzorgenden hebben het hart daar niet voor en lopen gewoon nog een stap harder. Er moet heel wat gebeuren willen wij zover gaan dat de patienten niet verzorgd worden, wij sjeezen maar door.

En dan vinden ze het ook nog gek, daar bij de regering dat het ziekteverzuim alsmaar hoger word. Nee dat komt niet omdat we het tilmateriaal niet gebruiken, maar dat komt puur doordat het op een gegeven moment gewoon ophoudt. we kunnen niet meer verder, hebben behoefte aan rust!!
we willen meer personeel aan het bed, meer tijd voor de patient en onze vrije dagen zijn ons heilig.
Ik werk ook extra wanneer mij dat gevraagd wordt en ik kan ook. Maar die vrije dagen zijn juist nodig om bij te tanken, maar ja, je laat ook niet je collega's in de steek op de momenten dat het weer eens zover is.

Nee het word echt tijd dat er nu wat gaat vernaderen, anders gaat het echt goed mis, en moeten we dat de ouderen die ons opgevoed hebben, die hun hele leven hard gewerkt hebben voor een pensioentje en hopen op een goeie oude dag, aandoen en hen laten vallen als een baksteen?

Wij zeuren niet alleen maar omdat we meer wilen verdienen, maar ook omdat wij geven om de ouderen in onze samenleving, zij hebben het ten slotte verdiend!

groetjes Renate

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.