× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon De zomervakantie...

11 dec 2000 08:17 #34 door Anonymous
De zomervakantie... was gemaakt door Anonymous
Hoi Allemaal,

Het is nog wat vroeg maar in mijn ziekenhuis moeten we onze voorkeursdata voor de zomervakantie 2001 al weer gaan opgeven.
Nu is het helaas altijd zo dat collega's met kinderen 'voorgetrokken' worden als het gaat om de periode van de schoolvakanties.

Ikzelf heb geen kinderen en kan dus nooit vakantie opnemen in deze periode terwijl ik dat toch graag wel eens zou willen.

Ik heb dit probleem als eens voorgelegd aan mijn leidinggevende maar die kwam ook niet echt met een oplossing en zei dat het gewoon niet anders was...

Er zijn vast meer mensen met dit probleem en ik zou dan ook graag van jullie horen welke oplossingen jullie voor dit probleem bedacht hebben!

Groetjes,

Frederique

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 dec 2000 16:12 #35 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic De zomervakantie...
In grote instelling gebeurt het wel dat de Ondernemingsraad en vakantieregelement opstelt, je zou je dan tot de O.R kunnen richten (mits je niet de enige bent die er problemen mee hebt). In de instelling waar ik werk bespreken wij ieder jaar op onze locatie hoe wij het met de zomervakantie gaan doen. Een voorstel zou kunnen zijn als er veel zijn die schoolgaande kinderen hebben dat men in de schoolvakantie maar 2 weken vakantie kan krijgen zodat er zoveel mogelijk toch in deze periode kunnen gaan. Zelf heb ik geen kinderen maar ik ben blij dat ik niet aan de bouwvakvakantie of de schoolvakanties vastzit omdat dit toch altijd de duurste tijd is om op vakantie te gaan., ik ga liever een keer extra van het geld dat ik uitspaar om buiten de schoolvakanties te gaan.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

10 jan 2001 12:33 #36 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic De zomervakantie...
oOK BINNEN ONS ZORGTEAM BIJ DE THUISZORG IS DE ZOMERVAKANTIE EEN PROBLEEM.
Als je schoolgaande kinderen hebt en een echtgenoot die bouwvakafhankelijk is, heb je weinig keuze.
Wil je dus met je hele gezin een keer een paar weken samen doorbrengen en dan ook nog redelijk weer hebben dan is het bijna onmogelijk.

Ik vind het geen voortrekken als mensen met schoolgaande kinderen tijdens bepaalde weken vakantie krijgen.
Je hebt geen keuze en door je werk zie je elkaar al weinig.

Wij hebben ieder jaar 3 weken samen, waarin we tot rust kunnen komen en anders met elkaar om kunnen gaan dan gedurende de rest van het jaar.

Als onze kinderen niet meer mee zouden gaan en mijn man in de vut is, zal ik de eerste zijn om de vakantieweken anders te plannen.

Het lijkt mij heerlijk om in het rustige en goedkopere voor- of naseizoen te kunnen gaan.

Collegialiteit is heel wat waard, ook in deze zaken.

Irene de boer

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

10 jan 2001 21:20 #37 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic De zomervakantie...
Collegialiteit geldt van beide zijden. Inmiddels werk ik 17 jaar in de gezondheidszorg en ik heb nog nooit in het hoogseizoen mijn vakantie kunnen plannen omdat er altijd anderen voorgaan.Toen vorig jaar in het Noorden de bouwvak laat in augustus viel, ben ik voor het eerst sinds jaren weer op vakantie geweest in juli. Ik kan je wel vertellen, ik heb genoten en dan met name van de toch wat aangenamere temperaturen.
Dit jaar zit ik dus weer in het naseizoen.En of ik daar blij mee ben ,kan ik je nu nog niet vertellen.Het grote nadeel vind ik daarbij ook nog dat jij degene bent die moet werken terwijl een groter gedeelte van je collega's op vakantie is.In de periode dat ik dan op vakantie ben ,is de rek wel wat groter.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 jan 2001 21:16 #38 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic De zomervakantie...
Bij ons ( algemeen ziekenhuis ) is de zomervakantie al weer rond.We kunnen allemaal, voor de gene die dat willen,
3 weken in de zomervakantie. Alleen niet het weekend ervoor en erna vrij. Er wordt niet gekeken naar mensen met
kinderen, iedereen geeft z'n keuze zonder reden. Hier tegen over staat wel dat we bijna allemaal wat extra diensten
moeten draaien in de zomer periode, ongeveer 2 per lijst. Er moet alleen niemand langdurig ziek worden want dan
komen we in de problemen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

12 jan 2001 22:43 #39 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic De zomervakantie...
Ik vind dat zo'n onzin om mensen met kinderen voor te laten gaan omdat deze aan een bepaalde periode gebonden zijn.
Zelf ga ik namelijk graag met een aantal meiden op vakantie die allen nog studeren en dus ook vast zitten aan de zomervakantie.
Ik vind dan ook dat iedereen gewoon recht heeft op zijn eigen voorkeur en dat iedere collega net zoveel plichten heeft om mee te schipperen en zich ook flexibel op te stellen. De oplossingen die ze bij Ciska op de afdleing gevonden hebben vind ik dan ook erg goed. Niet geheel volgens de CAO; maar ach.
Gelukkig werk ik in een team waar collega's met of zonder kinderen er precies hetzelfde overdenken en zijn de leidinggevenden ook erg scheutig met het inzetten van uitzendkrachten bij een vaste kracht zoals bijvoorbeeld in de nachtdienst. Heb dus niets te klagen!!!!!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.