× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Waarom ouderenzorg??

22 mei 2015 17:17 #26533 door Sharronnie
Waarom ouderenzorg?? was gemaakt door Sharronnie
De toekomst is belangrijk. Hebben ouderen de toekomst? Nee, niet bepaald. Waarom besteden we in Nederland dan zoveel geld aan ouderenzorg? Kunnen we dit geld niet beter besteden aan mensen die nog wél een leven voor zich hebben?

Tegenwoordig wordt er alles aan gedaan om ouderen een goede oude dag te geven. Ik vraag me af of mensen er wel eens bij stilstaan of dit hele gebeuren wel rendabel is. Het is nou niet bepaald het geval dat deze mensen aan het begin van hun leven staan. Ouderen worden volgestopt met dure medicijnen om ze maar zo lang mogelijk te laten leven. Waarom laten we niet gewoon de natuur z’n gang gaan? Er wordt nu met man en macht geprobeerd om dit natuurlijke proces tegen te gaan. En wat krijgen we er voor terug? Vergrijzing en een staatschuld.

Nu zullen er vast veel mensen denken: wacht maar tot jij oud bent, dan wil je ook verzorgd worden en zo lang mogelijk leven. Daar stel ik tegenover dat ik liever een fijn leven heb voordat ik oud ben. Door de vergrijzing en staatschuld wordt het leven van de nieuwe generaties er niet rooskleuriger op.

Laten we ouderen gewoon thuis wonen en ons onderwerpen aan het natuurlijke proces. Geen dure verzorgingstehuizen of eindeloze medicijnen. En voor de echte weldoeners die zich hier niet in kunnen vinden, neem je ouders lekker in huis. Kun je ze zelf verzorgen en kost het Nederland ten minste geen geld.

Kortom: is ouderenzorg niet gewoon geldverspilling?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

25 mei 2015 18:01 #26536 door marja2
Beantwoord door marja2 in topic Waarom ouderenzorg??
Zo kunnen we nog wel doorgaan. Zijn dure behandelingen voor chronisch zieken, verstandelijk gehandicapten, terminale patiënten, etc. rendabel. Nee... de zorg is per definitie niet rendabel. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van leven.

Uiteindelijk kan alleen de patiënt dit beoordelen. Er zijn veel ouderen die genoeg van het leven hebben, geef hun de nodige ruimte. Maar iedereen zie zorg wil en nodig heeft moet dit m.i. ook krijgen.

Het zal op termijn onbetaalbaar worden en denk dat we meer moeten kijken naar de structuur van de zorg. In plaats van privatiseren is het denkbaar dat we met meerdere landen zelf medicijnen gaan fabriceren, geen tonnen meer voor medisch specialisten (allemaal in loondienst), efficiënter onderzoek, minder externe bureau's, bestuurders met iets meer kennis en inzicht, etc.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

31 mei 2015 16:24 #26540 door wilthurlings@hotmail.com
Beantwoord door wilthurlings@hotmail.com in topic Waarom ouderenzorg??
Sharonnie:
Dan kom je automatisch bij de vervolgvraag: wie bepaalt wanneer je oud bent, en wanneer ben je 'te duur' ?
En wat te doen als je jong en gehandicapt bent en zorg nodig hebt?
Wie bepaalt of iemand wel of niet recht op zorg heeft?
Persoonlijk denk ik dat de kracht van een humane maatschappij ligt in het feit hoe ze voor hun zwakkeren zorgen (of ze nu jong of oud zijn!)

Wil

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

07 juni 2015 21:40 #26541 door bikkel50
Beantwoord door bikkel50 in topic Waarom ouderenzorg??
Ik zal het ook maar kort zeggen:
Een beschaafd land is een land wat ook goed met hun zieken en ouderen omgaat.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.