× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Iemand die mij op weg kan helpen? ...

08 feb 2015 13:11 - 08 feb 2015 13:13 #26478 door vuslat91
Iemand die mij op weg kan helpen? ... was gemaakt door vuslat91
Goedemiddag, heel kort stel ik me even voor.
Ik ben Nergiz 22 jaar en momenteel werk ik in de thuiszorg als helpende.

Het zit zo vanaf het begin van mijn werkperiode heb ik nog geen contract ontvangen en loonstroken die zijn er ook niet. Maar dit is niet het enige wat er zo fout gaat.. De aantal uren die ik per dag werk mag ik niet op papier noteren waarvan ik verslagen maak. Dus elke dag maak ik verslag over wat ik allemaal heb uitgevoerd, medicatie toedienen, wassen, aankleden, ontbijt etc etc Alles was ik uitvoer moet ik noteren op een blaadje alleen de uren kloppen voor geen meter. Op papier staat er dat ik ook werkzaam ben in de weekenden + per dag werk ik 4 uur maar dan verspreid. Er staat ook ochtenddienst van 1 uur daarna middagdienst 1 uur , avonddienst 1 uur en nachtdienst 1 uur. Mijn werktijden zijn heel anders ik werk van s'ochtends tot s'middags. 5 uur lang achter elkaar. En daarna ga ik naar huis. In de avonden ben ik helemaal niet op me werk. Stel je nou eens voor ooit gebeurt er iets met mijn client in de avond en ik ben er niet. Maar op papier staat er dat ik werkzaam ben op die tijd. Wat moet ik dan doen..

Ik hoop dat ik wat duidelijk ben.. en voor derest vind ik het eigenlijk helemaal niet meer leuk om in de Thuiszorg te werken met zo een situatie. Stel je nou eens voor op een avond gebeurt er iets met mijn client ( ik hoop van niet) En ik ben er niet op die tijdstip. Maar op papier staar er dan dat ik op die tijdstip daar werkzaam ben terwijl dat helemaal niet zo is... Ik zit nu echt in een diepte punt waarvan ik niet weet wat ik moet doen elke dag ga ik naar me werk met tegenzin en pysgisch ga ik steeds meer kapot. Ook om de situatie van mijn client ik ben daar niet te sterk voor..

Iemand die mij op weg kan helpen graag? ...
Verder weet ik echt niet hoe ik me zou moeten verwoorden Bedankt voor de moeite met het lezen van mijn verhaal
Fijne dag..

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

13 feb 2015 23:25 #26480 door Joop2
Beantwoord door Joop2 in topic Iemand die mij op weg kan helpen? ...
Dit klink wel erg vreemd. Geen contract, geen loonstroken en de verplichting om een "onjuiste" administratie en rapportage bij te houden. Zou bijna denken dat je voor een criminele organisatie werkt :-)
Hoe zien jouw collega's dit?
Mocht de baan erg belangrijk zijn dan zou ik eerst bewijs verzamelen, het contract regelen en hierna beginnen over de overige zaken. Eventueel de hulp inroepen van een vakbond of OR.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.