× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Prezo keurmerk wat vinden jullie hiervan?

05 feb 2015 15:48 #26476 door anne
Onze zorginstelling heeft het gouden keurmerk van Perspekt. De audit was ruim van tevoren aangekondigd, dus was er ruim de tijd om medicatie overzichten (waar vaak veranderingen met de hand werden bijgeschreven) op orde te maken. Ook mocht er voor die tijd overgewerkt worden om zorgleefplannen van geselecteerde bewoners kloppend te maken. Alles was dus tip top, Steekproeven werden niet gedaan de dag van de audit.
Maar er is niet altijd niveau 3 op de woongroepen met pg clienten, medicijnveranderingen worden weer gewoon met de hand gewijzigd, veel zorgleefplannen kloppen niet met de huidige situatie van de cliƫnten.
Vandaag zag ik op de site van de inspectie dat de Stichting Driezorg, onder verscherpt toezicht staat, het rapport is op de site te lezen veel is niet in orde net als in onze instelling, maar ook de Stichting Driezorg heeft het Gouden keurmerk!
Ook de instelling waar de moeder van de staatssecretaris word verzorgt, waar veel aandacht voor is geweest in de media, heeft zo'n gouden keurmerk.
Ik heb het idee dat zo'n gouden keurmerk eigenlijk helemaal niks zegt, een hoop geld kost en de kwaliteit van zorg niet verbeterd en vooral het parade paardje van bestuur en management is.
Welke ervaringen hebben jullie.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.