× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Wie kan mij helpen met pog/ pes !!!!

31 mei 2014 16:41 #26361 door Robin 201
Wie kan mij helpen met pog/ pes !!!! was gemaakt door Robin 201
Hallo allemaal,

Wie kan mij helpen om zo goed mogelijk de pog op te schrijven. Vind het namelijk best moeilijk.

Hier de casus in het kort en ik wil een geestelijke probleem uitwerken.

Jan Boer is 65 jaar oud en bevindt zich op de pg afdeling. Hij heeft parkinsonisme. Dhr. Boer vindt het leven fijn, hij geniet er van en hij vindt het fijn als hij extra aandacht krijgt. Hij is niet heel gelovig, maar geniet echt van iedere dag dat hij leeft.
Door zijn aandoening heeft Jan moeite met lopen. Hij heeft ook moeite met eten en hij heeft medicatie voor zijn aandoening. Het probleem met eten is een probleem omdat hij nu tegen de ondervoedingsgrens aan zit maar hij loopt ook vast bij de dagelijkse verzorging. Hij heeft moeite met wassen, eten en aankleden. Hij heeft steeds meer begeleiding en ondersteuning nodig omdat zijn Parkinson erger wordt.

De medicatie heeft geen goede invloed op Jan de Boer hij heeft hierdoor namelijk van hallucinaties en last van vermoeidheid en van verwardheid. De bijwerkingen van de medicatie zijn erg sterk en uiten zich bij hem ook vrijwel direct.

Doordat het eten voor Jan moeilijk is, is er sneller spraken dat hij ondervoed raakt omdat hij veel eten uit zijn mond laat vallen en het eten wat hij op kan nemen verliest hij veelal door speekselvorming. Jan heeft ook last van dementie en vergeet veel. Dhr. Boer heeft af en toe een gesprek met een maatschappelijk werker en dan wordt er gesproken over hoe het nu gaat. Er is ook een arts betrokken omdat hij medicatie heeft voor zijn Parkinson en deze medicatie wordt hem dagelijks toegediend door de verzorgende.

WIE KAN MIJ HELPEN!!!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.