× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Novomix flexpen

18 mei 2014 14:09 #26353 door anoniempje
Novomix flexpen was gemaakt door anoniempje
Voor mijn opleiding verzorgende IG moet ik een verbeterplan schrijven.
Nu wil ik dit verbeterplan schrijven over de Novomix flexpen (troebele inusline).
Er is mij verteld wanneer je deze pen vooraf opdraaid (voor 2x een paraaf) dat je hem dan rechtop weg moet zetten, is dit waar?
Zo ja, waar is een standaard te bestellen waar je de Novomix flexpen in kunt zetten?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 mei 2014 19:51 #26360 door lorreke
Beantwoord door lorreke in topic Novomix flexpen
bij ons is het zo dat de pen opgedraaid klaarlegd, degene die hem dan pakt die draait er een naaldje op en zwenkt de pen nog 10x .
wij leggen ze gewoon plat weg , want als je ze rechtop weg zet en het word gepakt voro het volgend zorgmoment moet er alsnog weer 10x gezwenkt worden omdat je het ten alle tijden moet ``mixen``

het klpt dus dat er dubbele controle moet zijn dus dat je voorganger hem opdraaid en het volgend zorgmoment de collega dan de eenheden controleerd en injecteerd.

maar bij ons worden ze gewoon weggelegd niet in een speciale houder.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

05 juni 2014 12:06 #26365 door zusterclievia
Beantwoord door zusterclievia in topic Novomix flexpen
bij ons in een zorgcentrum is het protocol dat je eerst twee eenheden wegspuit om te kijken of het naadje doorgankelijk is, als je de pen opdraait en weglegt en de volgende draait er een naadje op, wordt dat niet gedaan
wat een verschil!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

05 juni 2014 12:32 #26366 door lorreke
Beantwoord door lorreke in topic Novomix flexpen

zusterclievia schreef : bij ons in een zorgcentrum is het protocol dat je eerst twee eenheden wegspuit om te kijken of het naadje doorgankelijk is, als je de pen opdraait en weglegt en de volgende draait er een naadje op, wordt dat niet gedaan
wat een verschil!


Die 2 eh wegspuiten was bij ons ook altijd zo, maar sinds dit protocol niet meer, vind het erg slecht omdat ik vind dat je wel moet weten of het naaldje goed is, maar helaas gebeurt het niet meer , en het hoeft ook helemaal niet meer volgens de fabrikanten.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.