× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon plassen op de grond

06 apr 2014 17:10 #26320 door zussie69
plassen op de grond was gemaakt door zussie69
Een dementerende bewoners bij mij op de afdeling in het verzorgingshuis plast 's nachts meerdere malen op de grond. Naast dementie zijn prostaatklachten waarschijnlijk een oorzaak. Er is besloten geen onderzoek te laten doen bij de uroloog. Een katheter is volgens mij ook geen oplossing omdat hij dit niet begrijpt. Naast de hygiëne is er ook sprake van een erg hoog valrisio. Hebben jullie tips om dit positie te beïnvloeden?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

06 apr 2014 20:02 #26321 door wilthurlings@hotmail.com
Beantwoord door wilthurlings@hotmail.com in topic plassen op de grond
Hoi,
Gebruiken jullie bewegingsmelders ? Die zou je in kunnen zetten, op het moment dat de client uit bed komt krijg je een signaal, je kunt dan meteen reageren en client naar toilet begeleiden, urinaal of po laten gebruiken.

Indien client incomateriaal gebruikt zou je dit andersom aan kunnen doen, dat maakt het moeilijker uit te trekken en dus moeilijker om dan te gaan plassen. Moet hier wel bij melden dat dit meestal niet succesvol is.

Als laatste: een hansop aan als pyama of onder de pyama.
Let op: dit is een vrijheidsbeperkende maatregel en moet dus geregistreerd worden!

Ik ga er even vanuit dat er door de arts al goed gekeken is naar eventuele lichamelijke oorzaken en of er mogelijk medicamenteus iets gedaan kan worden.

Gr. Wil

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

08 apr 2014 17:02 #26322 door Mamma-Lia
Beantwoord door Mamma-Lia in topic plassen op de grond
Ik ga ervan uit dat jullie ook bewegingsmelders hebben. Ben alleen bang dat het weinig uit haalt. Heb in de nachtdienst ook 2 bewoners die ondanks po-stoel urinaal toch op de grond plassen. Eer je bij de bewoner bent is het al te laat. Inco is geen optie.

Heb je een tip laat het ons dan weten.
Succes :P

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

25 nov 2014 12:16 #26442 door peaches
Beantwoord door peaches in topic plassen op de grond
is er al eens goed gekeken waarom de bewoner op de grond plast?? heeft hij/ zij vast tijden dat dit gebeurd??
misschien is de oplossing heel simpel, en kan deze bewoner de weg naar het toilet niet vinden omdat er geen lampje brand in de badkamer/wc.
als het plassen op de grond op vaste tijden gebeurd, kan je dit voorkomen door rond die tijd, naar de bewoner te gaan en hem/haar even te helpen met de toiletgang.
Misschien is de afstand naar de wc te ver en redt deze bewoner het gewoon niet om op tijd bij de wc te komen..dan is een po stoel misschien wel een optie??

door even goed te observeren en in kaart te brengen waarom dit gebeurd, kan je meestal met simpele oplossingen het probleem voorkomen of oplossen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.