× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Opleiding obesitas verpleegkundige

14 feb 2013 14:32 #25896 door Maya
Opleiding obesitas verpleegkundige was gemaakt door Maya
Ben na jaren wijkverpleegkundige en GGZ (m.n. eetstoorniskliniek en verslavingszorg) erg geinteresseerd om een opleiding te gaan doen als obesitas verpleegkundige. Momenteel werk ik als wijkverpleegkundige. Weet iemand waar je deze opleiding zou kunnen doen en zoja, hoe kom ik hier tussen? Ik mag van mijzelf zeggen een grote kenner te zijn van de multiproblematiek, zowel in lichamelijk, psychisch en sociaal gebied. Heb zelf ook een BMI van meer dan 44 gehad, gelukkig nu er fors onder. :) Als ik toch om mij heen kijk vind ik dat verpleegkundigen vaak niet de juiste professionele attitude hebben t.a.v. de obese patient en ik denk van meerwaarde te kunnen zijn. Helaas ontbreekt het mij aan klinische ziekenhuis ervaring...Moet je bij een huisarts solliciteren in de vorm van praktijkondersteuner en dan specialiseren obesitas of in een ziekenhuis? Weet iemand mij dat te vertellen?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

15 feb 2013 06:05 #25900 door josé
Beantwoord door josé in topic Opleiding obesitas verpleegkundige
Hoi,
De hogeschool Utrecht verzorgd een post HBO opleiding tot obestitas verpleegkundige.

Groetjes en succes!
De volgende gebruiker (s) zei dank u: Maya

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

15 feb 2013 16:32 #25903 door Maya
Beantwoord door Maya in topic Opleiding obesitas verpleegkundige
Dank je Jose...deze opleiding zou ik graag willen doen. Zou er zelf voor over hebben hem zelf te financieren...maar je moet een werkplek hebben. Die heb ik niet...waar en welke werkplek zou ik moeten solliciteren? Binnen mijn werk in de thuiszorg zagen ze nog geen meerwaarde helaas en als ik investeer zou ik ook werk en ervaring willen opdoen...

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 feb 2013 22:47 #25933 door Maya
Beantwoord door Maya in topic Opleiding obesitas verpleegkundige
Is niemand die verder iets weet? :(

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

09 apr 2013 12:22 #25985 door MTV
Beantwoord door MTV in topic Opleiding obesitas verpleegkundige
Wat een leuke opleiding lijkt dit. Heel goed dat daar een aparte tak voor is gezien de huidige ontwikkelingen rondom overgewicht. Ik zou als ik jou was eens contact opnemen met een ziekenhuis in jouw buurt, of de Hogeschool Utrecht als zij deze opleiding aanbieden. Zij kunnen je vast verder helpen. Succes.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.