× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon mbo-v bbl van verpleeghuis naar zh

06 aug 2012 12:57 #25626 door Marcela1985
mbo-v bbl van verpleeghuis naar zh was gemaakt door Marcela1985
Hoii ik heb een vraagjeik ben bezig met de opleiding verpleegkundige 4 bbl traject in een verzorgingshuis maar het liefst wil ik in me 2de of 3de jaar het ziekenhuis in gaan en het daar afmaken. nu dus mn vraag wat is de mogelijkheid hier in? zijn zh niet erg happerig erop (ben trouwens geen viger) of moet ik gewoon solliciteren ? alvast bedankt.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

08 aug 2012 18:23 #25631 door broedertje
Beantwoord door broedertje in topic mbo-v bbl van verpleeghuis naar zh
Het eerste jaar van de mbo-v is een basisjaar, zoals je gemerkt hebt. Dus maakt het in principe niet zoveel uit
waar je dit jaar volgt. Je kunt na afronden van je eerste jaar gerust solliciteren voor een bbl-traject
in het ziekenhuis. Je moet tijdens je sollicitatie echter wel goed kunnen motiveren waarom je
specifiek voor het ziekenhuis kiest om je opleiding te vervolgen. Er wordt veel van een leerling mbo-v verwacht en de werkdruk kan hoog zijn. Je moet jezelf dus verkopen!

Je 2e jaar volgen in een verpleeghuis of de verpleegafdeling van je verzorgingshuis is ook nog een optie.
Als je dan in het 3e jaar voor het zkh kiest, heb je wat meer bagage mbt verpleegtechnisch handelen
en afgeronde competenties.

Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Veel succes!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

08 aug 2012 18:37 #25632 door Marcela1985
Beantwoord door Marcela1985 in topic mbo-v bbl van verpleeghuis naar zh
Ten eerste bedankt voor je antwoord. had nog een vraagje. me huidige werkgever betaalt natuurlijk nu me studiekosten, hoe zit het als je ergens anders wil gaan? neemt je nieuwe werkgever de schuld over? en doen ze dit vaak. ik bedoel meervan is er wel enig kans dat ik bv aan word genomen in een ziekenhuis in het 3de jaar als ik tot dan de opleiding met voldoende behaal?
bedankt alvast

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

09 aug 2012 18:44 #25635 door broedertje
Beantwoord door broedertje in topic mbo-v bbl van verpleeghuis naar zh
Het terugbetalen van een eventuele studie schuld/kosten, hangt af van welk beleid je instelling hanteert. Als jou huidige werkgever al voor de complete opleiding+boeken betaald heeft en je beeindigt de samenwerking eerder, moet je dit meestal terug betalen. Hier moet je je contract ff op nalezen. Maar wees gerust, in veel gevallen neemt je nieuwe werkgever deze kosten dan voor zijn rekening. Dit is bijna altijd zo.

Als je huidige werkgever slechts per studiejaar betaald en jij besluit om de studie binnen een andere zorginstelling voort te zetten, dan hoef je niets terug te betalen.

En om antwoord te geven op je laatste vraag. Ja, als je als 3e jaars leerling mbo-v gaat solliciteren voor het ziekenhuis maak je meer kans. Je hebt dan net even meer theorie en praktijk afgesloten, wat zij wel een pre vinden. Maar laat je niet ontmoedigen. Als je echt wil dan komt dit er wel uit tijdens je sollicitatie... Mocht je nog twijfelen, vraag dan of je een keer een dagje mee kan lopen op een verpleegafdeling of dat je een orienterend gesprek kan krijgen. De medewerkers van personeel en opleiding kunnen je precies vertellen hoe de opleiding in het zkh verloopt. Dan krijg je een beter beeld. Succes alvast

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.