× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon leiding geeft opdracht tot liegen over valincident

13 jan 2012 08:42 - 13 jan 2012 08:43 #25021 door erik
verhaal gaat niet over mij maar om een kennis. omdat mijn kennis in een lastig pakket zit wil ik geen details kwijt die herleidbaar zijn. locatie is kinderdagopvang

situatie is dat mijn kennis eerst meegegaan is in het liegen, wroeging had....zij was slechts werkzaam die dag maar niet betrokken bij het incident. liegen was uit opdracht, paniek en collegialiteit. kennis heeft betrokkenen gebeld in de avond en de zaak opgebiecht. nu weten betrokkenen dat de instelling personeel de opdracht geeft tot liegen.

dit is nu deze morgen de gang van zaken. reactie werkgever nog onbekend.

heeft iemand advies
wat wel te doen en wat perse niet

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

13 jan 2012 12:08 #25023 door josé
Een oud spreekwoord zegt: al is de leugen nog zo snel,de waarheid achterhaalt hem wel. Dit is duidelijke taal toch? Als een instelling personeel opdracht geeft om te liegen over incidenten,betekent dit m.i. Dat deze instelling zijn zaakjes tav protocollen en klachtenbeleid niet op orde heeft. Men is bang voor gezeur en lastige publicaties en nog meer ellende. Zelf zou ik voor zo een organisatie niet willen werken,maar ik besef dat dit wat genuanceerder ligt in de praktijk. Wat je moet doen is vooral luisteren naar je eigen geweten en contact opnemen met een vakbond,als je daar lid van bent,of met een rechtsbijstandsverzekering,mits je deze langer dan 3 maanden hebt en vraag daar hoe je dit vanuit juridisch oogpunt het best kunt aanpakken. Wijze raad is altijd:niets onderteken totdat duidelijk is wat je ondertekent.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: erik

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 jan 2012 13:10 #25036 door erik

josé schreef : Een oud spreekwoord zegt: al is de leugen nog zo snel,de waarheid achterhaalt hem wel.


Zo is het gegaan ja. Zaak is met die kennis, ouders, collega's besproken en de waarheid ligt op tafel...goede van het verhaal is dat er nu wel duidelijke protocollen komen. Kan er verder geen details over geven. Wil wel even bedanken voor de reactie. Zoals het er nu uitziet is er gelukkig geen juridisch gevecht nodig.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 jan 2012 17:43 #25037 door josé
Eind goed,al goed.
Bedankt voor het plaatsen van je reactie
Groet Jose

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

11 feb 2012 23:53 #25116 door Megan
Dit is waar ik dus ontzettend tegenaan loop in de zorg, maar ook welzijn. De ego's waar wij ons allemaal door laten mangelen...
Veel organisaties zijn gewoon ziek, terwijl fouten toegeven soms moeilijk is maar ook leermomenten zijn. Helaas zien veel managers het niet. Men manipuleert hun werknemers, integere werkers in de zorg. Die laten zich manipuleren.
Het wordt tijd dat ze allemaal ZZP'er worden en ons heft (en verantwoordelijkheid) in eigen handen nemen. Een goede zorgverlener is alleen een goede die zijn verantwoordelijkheden maar ook zijn fouten kent...Helaas is de reguliere zorg daar niet van doordrongen. Sterker nog: ik heb de ervaring dat een kritisch en eerlijke zorgverlener als een bedreiging wordt gezien. Zoals ik al schreef: ik vind veel zorg/welzijns organisaties in Nederland ziek...

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

24 feb 2012 16:05 #25167 door Overgangsconsulente
Beantwoord door Overgangsconsulente in topic leiding geeft opdracht tot liegen over valincident
Inderdaad liegen is het slechtse wat je kan doen.
Enne.......je wordt er moe van want je moet 2 verhalen onthouden.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.