× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon catheteriseren

23 dec 2011 00:04 #24995 door desiree
catheteriseren was gemaakt door desiree
Ik heb een vraag mbt blaascatheterisatie. Ik ben werkzaam binnen de thuiszorg en heb van collega's in twee werkgebieden gehoord dat ze van een uroloog de opdracht kregen om de blaas te spoelen met kraanwater. Dit is in strijd met onze Protocollen. Weet iemand of hier nieuwe richtlijnen over bestaan?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

23 dec 2011 07:47 #24996 door VIG
Beantwoord door VIG in topic catheteriseren
Is dat geen grapje ? Hoe wil je dat doen en hoe wil je dat in de blaas krijgen ? Je moet zo steriel mogelijk werken en via een systeem. Gaat het om 100cc blaasspoelvloeistof of om een liter zak voor de nacht ?

Over het algemeen weten de heren in het ZH niet zo goed hoe te handelen buiten het ZH en te improviceren ;). Lijkt me niet dat ze in het ZH met kraanwater spoelen...

Als ik jou was zou ik daar als zorgverlener niet tussen gaan staan maar aan de huisarts vragen of die iets kan betekenen als je begrijpt wat ik bedoel ;).

Veel suc-6!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

23 dec 2011 19:48 #24997 door jolanda
Beantwoord door jolanda in topic catheteriseren
Of dit een nieuwe richtlijn is weet ik niet zou contact opnemen met de poli urologie van het ziekenhuis. Je kunt overigens wel de blaas spoelen met vooraf gekookt (en natuurlijk afgekoeld)kraanwater, je gebruikt hiervoor dan een 50 cc spuit.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.