× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Wel of geen steunkousen aandoen?

17 sept 2011 09:46 #24694 door Sjanneke
Ik ga bij een nieuwe zorgaanbieder werken als HV2.Tot nu toe heb ik alleen huishoudelijk werk gedaan bij mijn huidige werkgever.
Mag ik zonder ervaring bij een nieuwe zorgaanbieder steun kousen aandoen bij clienten? of andere "kleine"niet huishoudelijke taken verrichten?

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 sept 2011 16:24 #24695 door jolanda
Steunkousen aantrekken mag in principe door iedereen worden gedaan. Echter je gaat dit nu bij een zorgvrager doen en niet bij jezelf of even bij een buurvrouw. Een zorginstelling moet kwalitatief goed personeel leveren die weet waar het mee bezig is. Verzorgende/verpleegkundige/helpende leren dit soort basiszorg handelingenen als douchen, wassen en aankleden niet voor niets als eerste in hun opleiding. Bij steunkousen moet je ook denken aan bv de juiste manier van aantrekken en het inzetten van een hulpmiddel hiervoor.Welke andere kleine niet huishoudelijke taken zou je nog meer moeten uitvoeren? Als je werkgever weet dat je hier geen ervaring in hebt en je toch aanneemt en verwacht dat je dit ook doet moet hij ook zorgen voor voldoende scholing.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

18 sept 2011 09:42 #24697 door Sjanneke
Bedankt Jolanda :)
Ik ga morgen solliciteren en heb al van een collega gehoord dat er gevraagd wordt of je ook steunkousen aan wilt trekken bij de client. Ik ga dit niet doen zonder ervaring en ga ervanuit dat ik dit kan weigeren.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

18 sept 2011 12:36 #24700 door lisa2
Je kan dit inderdaad weigeren.Of je vraagt of ze je een opleiding willen geven hiervoor bijvoorbeeld door een arbofunctionaris of iemand van scholing.Succes met je sollicitatie
groetjes Lisa

ps je bent niet bekwaam en bevoegd

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

18 sept 2011 16:42 #24703 door Sjanneke
Bedankt Lisa!
Ik ben inderdaad hiervor niet bekwaam en niet bevoegd. Bedankt voor deze extra voetnoot.
Groeten Sjan

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.