× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Het begin van bezuinigingen !!

25 juni 2011 07:19 #24388 door Klara
Het begin van bezuinigingen !! was gemaakt door Klara
www.zorgvisie.nl/Kwaliteit/De-Hoven-scha...f-in-ouderenzorg.htm

Geen verslindend geld meer naar kwaliteitseisen (op papier). Als het niet goed gaat komen er wel klachten, voor mij is dit het begin van bezuinigingen waar iedereen mee gediend is.

Meer tijd voor de bewoners ! Want daar doen we het tenslotte voor !
De volgende gebruiker (s) zei dank u: lorreke

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

23 juli 2011 14:33 #24475 door kruit
Beantwoord door kruit in topic Het begin van bezuinigingen !!
In de thuiszorg bezig met het omzetten van de zorgleefplannen. Dit zijn dure kosten omdat ik gemiddeld hier 3 uur mee bezig ben per cliënt. Maar als de map klaar is dan is hier goed mee te werken en alle punten wat belangrijk kan zijn voor een cliënt is besproken en verwerkt. De cirkel is rond en alles is genoteerd op de 4 domeinen.
risicofactoren zijn getest en zichtbaar. Niet iedere cliënt durft te klagen als de zorg niet goed gaat. Dit is ook hun taak niet. De verzorging is gespecialiseerd en behoort hierna ook te werken.
Als het zorgleefplan eenmaal klaar is dan vraag het verder weinig onderhoud als het tenminste bijgehouden wordt.
Ik zou er beslist niet voor kiezen om hierop te bezuinigen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

03 aug 2011 06:10 #24493 door moppie
Beantwoord door moppie in topic Het begin van bezuinigingen !!
Ik vind die zorgdossiers een crime, veel te veel onnodige rotzooi en je zoekt je een ongeluk naar het zorgplan wat meestal heel onduidelijk is ingevuld.
Eigenlijk moeten hier vaste medewerkers voor zijn die de mappen klaar maken zodat het overal netjes en hetzelfde gebeurd, bij ons schrijft marietje anders dan grietje enz.
Ik zag laatst collega's van andere zorgaanbieder hun route lopen en zij had een routebriefje bij zich wat ik heel duidelijk vond, stond precies de goede volgorde op en de taken die er verricht moeten worden. Bij ons moet je het maar uitzoeken. Het kan zo makkelijk maar het komt maar niet van de grond.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

04 aug 2011 12:09 #24500 door lisa2
Beantwoord door lisa2 in topic Het begin van bezuinigingen !!
Hoi,
Hebben jullie dan geen logboek bij de client liggen? Met zorgactiviteiten ,anamnese,zorgdoelen, enz.
Deze moeten de eerste verzorgende /zorgcoordinator bijhouden.
Met de gegevens over straat lopen wat je ideaal lijkt mag wettelijk helemaal niet want als je dit routebriefje verliest met alle gegevens erop dan gooi je de gegevens van de client op straat (Wet op de privacy).Alles is duidelijk voor iedereen omdat er voorin een index is. bv. indicatie,zorgovereenkomst,contactpersonen op tab 2,anamnese,problemen,,doelen en activiteiten tab 3 ,medicatielijst,medicatieaftekenlijsten ,tab4
5 rapportage enzovoorts.
Bij de zorgevaluatie kijk je of alles nog ok is en verander je het op kantoor.Dit mag je uiteraard ook op de client schrijven en je krijgt ook extra tijd hiervoor.
Ook de verzorgenden en helpenden evalueren hun clienten en geven veranderingen door aan de coordinator zodat het pan aangepast kan worden.
succes Lisa

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

04 aug 2011 18:37 #24503 door kruit
Beantwoord door kruit in topic Het begin van bezuinigingen !!
Een logboek zoals Lisa omschrijf is mij onbekend.
Moppie vind het zorgleefplan een crime.
Deze week maakte ik mij dat ook een nieuw cliënt dit vond. Deze vertelde mij dat het een onnodige administratie was voor de kleine gevraagde zorghulp 2xdgs.
Door deze reactie was het niet mogelijk om de 4 domeinen in te vullen. Nu vraag ik mij af of deze zorgleefplan wel goed door de audit komt. Ik denk het niet.
Daarna over de bezuinigingen gesproken. De cliënt heeft mij wel aan het denken gezet en ik ga dit ook terug koppelen op een teamvergadering met de vraag hoe om te gaan met een zorgleefplan bij een kleine zorgvraag en in hoever is de contactverzorgende dan verantwoordelijk voor de 4 domeinen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

17 aug 2011 19:38 #24548 door top030
Beantwoord door top030 in topic Het begin van bezuinigingen !!
staat leuk op papier ....
maar veel mensen in de zorg doen dit natuurlijk al ....
luister naar je clienten en je hebt al een heel stuk zorg zonder regels....

lees eerst alles maar een goed door zonder regels is niet zonder ....

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

23 aug 2011 01:19 #24570 door desiree
Beantwoord door desiree in topic Het begin van bezuinigingen !!
Wij hebben ook een belachelijk duur nieuw dossier gekregen (budget was schijnbaar nog niet op hiervoor aan het einde van het jaar), hierin staat alles wat in het oude dossier stond en nog minder uitgebreid en minder duidelijk.
Ze zijn echt belachelijk duur!
Toch moet meer productie gedaan worden...
Ik snap dat er meerdere "potjes" zijn in een instelling, maar ik snap niet dat collega's (mn in leidinggevende functies) gepromoveerd worden omdat ze niet functioneren in hun huidige functie...

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.