× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Wat moet ik doen?

23 juni 2011 19:55 #24378 door bordeaux
Wat moet ik doen? was gemaakt door bordeaux
Goedenavond mede-forummers,
Ik zit met het volgende probleem, het botert niet tussen mijn Wb en mij.
ik heb een gesprek gehad waar de PB bij was, en in dat gesprek heb ik dingen gehoord die zich maanden geleden hebben afgespeeld. Zij heeft al deze dingen niet aan mij vertelt, maar aan de PB.
Tijdens het gesprek kreeg ik niet de kans om mijn zegje te doen, omdat zij maar door bleef ratelen. De Pb luisterde naar alles wat zij te vertellen had, en d PB werd boos op mij omdat ik steeds bozer aan het worden was. Ik heb de kans niet gekregen om mij te verdedigen, de WB heeft alles verdraaid, en nu ben ik de zwarte piet. Wat moet ik hiermee. Ik heb geen vertrouwen meer in mijn wb. maar ik word toch gedwongen om mijn opdrachten met haar te doen. wat moet ik nu, deze situatie zal zich ws vaker afspelen zulke gedragingen de orde van de dag zijn op de afdeling waar ik werkzaam ben. Ik wil niet stoppen met de opleiding, daar heb ik teveel voor moeten overwinnen.
Voor steun hoef ik niet bij mijn andere collega's te zijn, want die worden net zo genadeloos aangepakt. Wat nu. Wie kan mij hierbij adviseren hoe te handelen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

23 juni 2011 20:24 #24379 door Jonne
Beantwoord door Jonne in topic Wat moet ik doen?
Hallo,
(wb is werkbegeleider en pb praktijkopleider neem ik aan?)

ik denk dat het handig is om een gesprek met je werk begeleider aan te gaan. Vertel hoe jij je voelde tijdens het gesprek en zeg dat je het vervelend vind dat je niet de kans kreeg om jouw kant van het verhaal te vertellen.
Je zegt dat je niet de kans kreeg om je te verdedigen, ik denk dat het sowieso niet de bedoeling is dat je je tijdens zon gesprek verdedigd. Als het goed is zal je werkbegeleider namelijk niet bedoeld hebben om jou helemaal de grond in te trappen, maar je praktijk opleider de dingen te laten weten waar van zij vond dat je daar nog aan moest werken of wat je verkeerd hebt aangepakt bijvoorbeeld. Als jij daar zit om je te willen verdedigen wek je volgens mij ook meteen al de indruk dat je overal tegen in gaat. Jij had wel je mening moeten geven, ze hadden jou moeten vragen waarom je dan die dingen deed die zij niet goed vond.

Als zij niet naar je luistert, sta je volgens mij in het volle recht om een andere werkbegeleider aan te vragen. Als het een negatief gevolg heeft voor jou leerproces.
Maar aan de andere kant, als je later met een collega samen werkt, kun je ook niet zeggen jij ligt me niet zo dus ik kan niet met je werken. Je moet er dan ook samen uit kunnen komen
De volgende gebruiker (s) zei dank u: bordeaux

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

29 juni 2011 22:53 #24410 door desiree
Beantwoord door desiree in topic Wat moet ik doen?
Hallo,
ik ben het helemaal eens met Jonne, je moet zeker het gesprek aangaan met je werkbegeleider en probeer het via haar op te lossen. En je kunt vragen om een andere begeleider.
Ik heb een soortgelijke situatie meegemaakt tijdens het laatste jaar van mijn opleiding. In de ogen van mijn begeleider kon ik niets goed doen, ook gesprekken hielpen niet (noch met manager en pb'er). Toen bedacht ik dat ik hem, tot op zekere hoogte maar nodig had om het maximale uit de praktijk te halen. Dus toen heb ik initiatief genomen om zoveel mogelijk te kunnen doen en zien (te leren en mezelf profileren), ik was leergierig en kritisch mn bij collega's en heb een spreekwoordelijke vuist in mijn zak gemaakt bij mijn werkbegeleider als deze "slechte" feedback had. Uiteindelijk heb ik een 8 behaald voor het praktijk gedeelte, vooral dankzij mijn collega's.
Maar, hier ben ik het niet helemaal eens met Jonne... Als je eenmaal je diploma hebt kan het zeker niet klikken met al je collega's, maar je hebt je papiertje en je kunt blijven of gaan. Je hebt meer vrijheid om een beslissing te nemen, tijdens de opleiding ben je toch afhankelijk van bepaalde personen om het te halen. Het zou niet zo moeten zijn, maar de praktijk is soms anders.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: bordeaux

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

04 juli 2011 12:38 #24437 door Zon
Beantwoord door Zon in topic Wat moet ik doen?
Het is niet prettig dat je niet met je wb kan opschieten. Het is best wel van belang, voor je leerproces, dat je een goede werkverhouding hebt met haar. Ik zou idd ook een gesprek aangaan, en dat kan je het beste doen, via positieve feedback. Hou het hier bij jezelf. Dus ik zie, ik vind enz.
Heb je moeite om dit gesprek alleen te voeren? kan je ook een "neutraal"collega erbij vragen. Meer om een coordinerende functie en sturend in een gesprek.

Je hoeft echt niet met elk persoon, door 1 deur te kunnen. Soms zijn er collega's die niet bij je passen. Maar dan spreekt je proffesionaliteit, door toch met haar te kunnen werken. Probeer dan de goede kant van die collega te zien, miss wordt het werken met haar/hij, dan wat makkelijker.

succes.. en laat je niet op je kop zitten. ook jij hebt een stem
De volgende gebruiker (s) zei dank u: bordeaux

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

25 sept 2011 08:59 #24725 door bordeaux
Beantwoord door bordeaux in topic Wat moet ik doen?
Ik heb de adviezen gelezen die jullie mij gegeven hebben, en ik heb ze opgevolgd. Ik heb in een vervolg gesprek mijn gevoelens van toen kunnen verwoorden, en sindsdien heb ik samen met deze werkbegeleidster op een prettige manier kunnen samenwerken, samen met haar heb ik mijn punten kunnen aftekenen, mijn proeve van bekwaamheid behaald en ik ben nu derdejaars.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.