× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Rooming-in Bij Delier

17 sept 2009 16:08 #21456 door anneke eldering
Rooming-in Bij Delier was gemaakt door anneke eldering
Ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met of informatie hebben over rooming-in van familieleden bij delirante (geriatrische) patienten in een ziekenhuis- (of andere zorg-)setting, niet alleen overdag maar juist s avonds/s nachts.

Ik ben zelf werkzaam in een ziekenhuis en wij willen als afdeling onderzoeken in hoeverre dit wenselijk is.
Gebeurt dit al ergens? wat zijn de ervaringen? wil familie wel s nachts blijven? kan je dit vragen van familie? welke interventies laat je door verpleegkundigen doen en wat door familie? is het een goede manier voor preventie van valincidenten/verwijderen van infusen etc? Zitten er nog andere praktische of ethische bezwaren aan?

graag reacties, ook als het om rooming-in gaat bij niet-delirante (geriatrische) patienten. ben benieuwd!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

21 sept 2009 21:22 #21457 door josé
Beantwoord door josé in topic Rooming-in Bij Delier
hoi anneke,
ik ben werkzaam op een neurologische afdeling van een algemeen ziekenhuis. wanneer een patient wordt opgenomen die mogelijk delirant is/wordt,starten we meteen met een zorgplan wat is gericht op het voorkomen van een delier. bij opname wordt met familie overlegd of zij accoord gaan met vrijheidsbeperkende maatregelen (ja nog steeds dus) gaan ze niet accoord dan moeten ze zelf bij de patient komen zitten. soms geeft familie aan dat ze in een dergelijk geval graag bij hun naaste zijn en dit kan dan gerealiseerd worden. op de afd hebben we standaard een logeerbed wat op de kamer kan worden geplaatst en hier wordt vaak gebruik van gemaakt. in de meerderheid van de gevallen betreft het dan wel situaties waarin terminale zorg wordt verleend. reacties binnen het team zijn wisselend. niet iedereen vind het prettig wanneer familie participeert in de zorg. vanuit andere velden was ik hier al mee vertrouwd en vind het pesoonlijk wel prettig om met hen samen zorg te verlenen. niet dat het er makkelijker op word want je moet investeren in tijd en aandacht om voorlichting en dergelijke te geven.
groet jose

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

23 juli 2011 08:48 #24474 door Mieke van der Zanden
Beantwoord door Mieke van der Zanden in topic Rooming-in Bij Delier
Dag Anneke,

Ben zeer benieuwd of je inderdaad gestart bent met rooming in op jouw afdeling. Als dit zo is, dan wil ik dit graag horen.
Voor mijn studie ga ik een verbeterplan schrijven. Ik ben werkzaam in de ouderenzorg en ik ben leidinggevende op een Psychogeriatrische afdeling. Ik heb het plan opgevat om op onze PG afdelingen ook te starten met het aanbieden van rooming in. Ik merk dat de overgang van het thuis wonen naar opname verpleeghuis erg groot is. Zowel voor de cliënt als voor zijn familie is dit een zeer moeilijk proces.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.