× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Re:

10 dec 2000 19:53 #20 door Anonymous
Re: was gemaakt door Anonymous
Klinkt een beetje raar. Meestal zit een proefperiode binnen het arbeidscontract, dus het contract is dan al ondertekend. Het is volgens mij niet zo dat je zonder contract van een proeftijd spreekt.
Dus als je een contact hebt ondertekend voor en vaste aanstelling, heb je ook een vaste aanstelling. Ik mag hopen dat je geen proeftijd hebt gedraaid zonder contract .
Aan de andere kant was het volgens mij zo dat als je geen contract hebt, je wel een proeftijd hebt gedraaid en daarvoor betaald bent, je impliciet een arbeidscotract hebt en dan voor onbepaalde tijd (dom van de werkgever). Maar goed, er is de afgelopen periode het een en ander veranderd (in het voordeel van de werkgever). Dus wil je het echt weten, dan moet je informeren bij een vakbond of een rechtswinkel (als die nog bestaan).

Succes!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

10 dec 2000 23:28 #21 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Re:
Hallo Petra,

Ik werk op een groep voor verstandelijk gehandicapte kinderen, en bij ons op de groep hebben een aantal kinderen een PEG. Mijn ervaring is erg positief, de kinderen hebben er nagenoeg geen last van. Groot voordeel vind ik dat de druk van het moeten eten of drinken weg is. Ik heb heb begrepen dat bewoners soms beter gingen eten sinds zij een PEG hebben, omdat ze niet perse hoeven te eten. Wanneer ze het als ze niet willen eten/drinken krijgen zij het via de PEG toegediend. Wat ik ook positief vind is dat je er niets van ziet als iemand kleren aan heeft, en dat is bij een sondeslang natuurlijk wel het geval. Bij het inbrengen van een PEG merk ik niet dat de kinderen het als vervelend ervaren.

Over de operatie zelf kan ik je niet zoveel vertellen, de kinderen hadden hem al toen ik op deze groep kwam werken.

Wanneer een PEG eruit is, moet je hem er snel weer inbrengen, anders groeit het gaatje dicht (binnen 12 uur). Hij kan er dus weer uit.

Over een eventueel litteken kan ik je ook niets vertellen.

ik hoop dat je wat aan mijn informatie hebt, succes

groetjes,
Carla

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

05 jan 2001 16:14 #22 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Re:
Beste Mevr. Verlaat,
Mijn naam is Anneke Schut en ben een gespecialiseerde kinderverpleegkundige.
Een van mijn werkzaamheden bestaat uit het voorlichten en begeleiden van de kinderen /ouders met een PEG-catheter.
In de diverse ziekenhuizen zal een ieder hun eigen verzorging hebben, maar wat betreft de bijverschijnselen , die zal men overal redelijk hetzelfde zien.
Indien u wilt kan ik u een keer een PEG-catheter laten zien en u vertellen hoe het gaat en uw vragen te beantwoorden. Dit schept geen verplichtingen.
Als u wilt mag u me bellen om een afspraak te maken: 020-5667771.
Mocht u de voicemail krijgen, spreek dan in met uw tel.nr en ik bel u terug.
Met vr. groeten,
Anneke.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.