× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon kinderopvang

01 feb 2001 16:26 #196 door Anonymous
kinderopvang was gemaakt door Anonymous
Wat is uw ervaring met kinderopvang in de zorgsector?

Op 14 maart organiseert NU'91 het symposium "een grote puzzel !?" Kinderopvang in de zorg.

Juist omdat het zo belangrijk is om uw ideeen, problemen en ervaringen te horen, zijn wij nog op zoek naar verpleegkundigen of verzorgenden die of hun kinderopvang perfect geregeld hebben of juist enorme problemen hebben om werk en zorg te combineren. Bel 030-2964144 of stuur een fax naar 030-2963904. E-mailen kan ook m.jansen@nu91.nl

Mikki Jansen

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

03 feb 2001 20:25 #197 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic kinderopvang
Hallo Mikki,
Hier even een reactie op jouw vraag.
Ik ben werkzaam als verpleegkundige in het AZR. Ik ben een alleenstaande moeder van een dochter van ruim 2 jaar. Voor mij is het onmogelijk om professionele kinderopvang te regelen.
Ten eerste door mijn onregelmatige werktijden. Er is een creche bij mij op het werk, maar dan moet het kind daar op vaste dagen heen, bovendien is deze creche geopend van 7-18 uur. Verschillende vrouwelijke collega's van mij zijn daardoor gestopt met werken.
Ik vind dus dat als men het voor vrouwen aantrekkelijk wil maken om in de zorg te werken dat dit dus radicaal moet veranderen.
Ten tweede de hoge kosten van 24-uurs opvang. Dat zou betekenen dat ik alleen zou werken om deze kosten te kunnen betalen. Dat is voor mij dus ook geen optie.
Gelukkig past mijn moeder nu alle dagen op mijn dochter, maar zij wordt ook een daagje oudder. Hoe het dus over een aantal jaar moet weet ik niet.
Hopelijk wordt dit op korte termijn verbeterd.
Ik weet zeker dat er dan veel meer mensen weer aan het werk gaan.
Gegroet.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

04 feb 2001 17:13 #198 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic kinderopvang
wij zijn momenteel op zoek naar kinderopvang, terwijl ik pas 3 maanden zwanger ben. We weten nu al dat er waarschijnlijk geen professionele kinderopvang beschikbaar is => lange wachtlijsten, geen zekerheid voor opvang, vaste, hele dagen (terwijl we eigenlijk alleen in de middag oppas willen). Familie hebben we niet in de buurt wonen, dus het wordt nog een hele puzzel. Ik zal dan of heel weinig of niet meer kunnen werken. Dat blijft nog een grote vraag.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

10 feb 2001 19:02 #199 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic kinderopvang
Toen ik 3 maanden zwanger was ben ik al op zoek gegaan naar kinderopvang en ook ik kwam erachter dat een kinderdagverblijf geen optie was, omdat deze alleen werken met vaste dagen. Aangezien ik onregelmatig werk en mijn werkgever mij hierin alleen tegemoed kan komen als ik mijn vaste baan op de afdeling opzeg en in de roulantenpool ga, was dat voor mij geen optie. Ik kon een tegmoedkoming krijgen in de kosten van mijn werkgever. Dan moet mijn dochtertje naar een kinderdagverblijf in de stad waar mijn werk is, maar we hebben maar 1 auto en daarom kan mijn man onze dochter niet ophalen. Een bureau voor kinderopvang in onze eigen woonplaats kwam ook in aanmerking voor een tegemoedkoming van mijn werkgever, maar zij zijn zo vreselijk duur, dat ik goedkoper zelf een oppasmoeder kon regelen. Ik heb nu een particuliere oppasmoeder waar mijn dochtertje tussen 8:00 en 18:00 uur terecht kan. Persoonlijk ben ik heel blij met haar.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.