× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Leerlingenraad

28 jan 2001 14:41 #183 door Anonymous
Leerlingenraad was gemaakt door Anonymous
Ik ben vierde jaars BBL-4 leerling in het Amfia ziekenhuis in breda. Voor mijn afstudeer opdracht wil ik de inspraak van de leerlingen binnen het ziekenhuis verbeteren. Dit door middel van een leerlingenraad. Ik heb al verschillende info-bronnen gevonden, waaronder JOB. Dit is een onderdeel van het LAKS en is gespecialiseerd in beroepen onderwijs. Maar verdere info is uiteraard meer dan welkom. Ook reacties en tips van collega leerlingen die in een leerlingenraad zitten of die er zelf een hebben op gezet, zie ik graag tegemoet.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

29 jan 2001 18:29 #184 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Leerlingenraad
hallo,

Misschien is het een idee om verschillende scholen die toch zeker wel een leerlingenraad hebben eens aan te schrijven of te bellen.
Je zou hen kunnen vragen naar hun werkwijze en dat mee kunnen nemen in je opzet.
Succes!!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

05 feb 2001 16:08 #185 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Leerlingenraad
Hoi hoi,
Ik vind het een heel goed plan van je, Ralf, om een leerlingenraad op te zetten. Aangezien ik een collega van je ben,kan ik hier geen praktische tips over geven, alleen ideeen.
Misschien zijn er in andere ziekenhuizen ook leerlingen in een leerlingenraad die tips kunnen geven of werkwijzen hier in dit forum....
Ook kan je misschien andere ziekenhuizen benaderen, of andere opleidingen.
En als het je gelukt is om een goede llraad op te zetten deze ook met werkwijzen en plannen op internet te zetten om collega's aan te zetten er ook iets mee te gaan doen.
Ik geloof dat je buiten praktijkbegeleiding, school en werkbegeleiding ook heel veel zou kunnen hebben aan een leerlingenraad!!!
Heel veel suc6!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.