× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon signaleringsplannen

26 jan 2001 21:02 #165 door Anonymous
signaleringsplannen was gemaakt door Anonymous
Wie kan mij meer vertellen over het gebruik en het opstellen van signaleringsplannen (voor uitleg: lees verder). Waar kan ik eventueel meer informatie vandaan halen? Of ben je er zelf mee bekend? Of wordt het bij jou op het werk toegepast? En kun jij mij er misschienmeer over vetellen?

Ik ben met mijn opleiding (MBO-V, niveau 4) bezig met een project. Ik wil op mijn stageplek een signaleringsplan ontwikkelen om bij voortekenen vroegtijdig in te kunnen grijpen en zo een escalatie helpen te voorkomen. Bijvoorbeeld bij een patient met schizofrenie: welke voortekenen (prodromen) kun je signaleren bij een patient waarbij een psychotische episode begint.

Alle informatie is welkom!
Alvast heel erg bedankt!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

09 feb 2001 20:17 #166 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic signaleringsplannen
Signaleringsplannen worden vaak gebruikt in combinatie met psycho-educatie en andere vaardigheidstrainingen. Er zijn meerdere soorten: van een model waarbij de patient betrekkelijk passief is tot een waarbij de patient een redelijke mate van ziekte-inzicht heeft.
Literatuur:
Werf, B. v.d. e.a., Signaleringsplannen, Swets & Zeitlinger B.V. 1998

Waarschijnlijk kan het LCVV te Utrecht je ook verder helpen.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.