× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon warme maaltijden tijdens het werk

17 jan 2001 20:16 #135 door Anonymous
warme maaltijden tijdens het werk was gemaakt door Anonymous
Ik werk op een instituut met verstandelijk gehandicapten. Sinds een jaar mogen wij niet meer meeeten. Dit is een bezuinigingsmaatregel. Nu heb ik op het werk niet de mogelijkheid ergens anders te eten. Zelf eten meenemen kan wel maar ik kan niet aan tafel gaan zitten met een bordje macronie terwijl mijn clienten gewoon vis met worteltjes op het menu hebben. Dit geeft toch scheve gezichten. Ik werk regelmatig tot 22.30 en om dan nog thuis warm te eten lijkt mij ook niet gezond. Ik wil graag weten hoe dit op andere werkplekken geregeld is en of mijn werkgever verplicht is mij de mogelijkheid te bieden om een fatsoenlijke warme maaltijd te verstrekken.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

24 jan 2001 12:57 #136 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic warme maaltijden tijdens het werk
Ha Rebecca,

Ik werk ook op een instelling voor verstandelijk gehandicapten, nu weet ik dat op bepaalde groepen bij ons "pedagogisch meegegeten" wordt. Ik vind echter dat de werknemer een warme maaltijd aangeboden moet krijgen. Ze zijn toch zo bezig met het terugdringen van het ziekteverzuim, dan moet het personeel beginnen met gezond te eten. Het onregelmatig werken is al minder gezond voor je lichaam, als je dan ook nog "slecht eet", dit merk ik wel aan mijzelf, de dagen dat ik late diensten heb, eet ik erg ongezond!
Ik wil daar best een kleine vergoeding tegenover stellen, maar vind dat de werkgever hier ook iets mee kan doen!

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.