× Vragen, antwoorden en discussies m.b.t. (aan de zorg gerelateerde) beroepsinhoudelijke zaken, waar geen ander forum voor beschikbaar is.

Topic-icon Baxter

25 mrt 2006 10:47 #13299 door Anonymous
Baxter was gemaakt door Anonymous
Bij ons op de afdeling wordt binnenkort het Baxter systeem ingevoerd. Dit roept bij mij een aantal vragen op, nl:

1. Wat zijn de voor en nadelen?
2. Hoe wordt er omgegaan met evt weerstanden?
3. Waarom is er gekozen voor dit systeem, waarom was het oude niet goed genoeg?
4. Hoe is de implementatie van het systeem verlopen?

Wie heeft hier ervaring mee en kan mij antwoord geven op deze vragen. Ben namelijk erg benieuwd hoe dit op andere afdelingen is verlopen.

Alvast bedankt

Groet Laura

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 mrt 2006 11:53 #13300 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Baxter
Hoi,

bij ons werken we al jaren met baxter.
Wij vinden het heel prettig ook al heeft het best wat haken en ogen gehad.
Wij lezen het recept en zetten dan een kruis op het zakje als die erbij zit. Aan het eind zijn of alle zakjes aangekruist of je houdt wat over. Dat is dan een goede controle want ws. zal het om een gestopt medicijn gaan.
wanneer iets later gestart wordt zal het nog niet op de rol zitten. Dit krijg je dan apart geleverd en zal met de eerst volgende rol meekomen. Je moet er wel goed op letten dat deze ook gegeven wordt
Het is duidelijk en overzichtelijk per tijdstip die medicatie.

bianca

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

26 mrt 2006 15:22 #13301 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Baxter
Hallo Sam,

Wat grappig om de reactie van Bianca te lezen. Ik ging er namelijk vanuit dat het om infuussystemen ging.

De vraag is dus... wat bedoel je met het Baxter systeem?

Daarbij stel je 4 vragen:
1. Wat zijn de voor en nadelen? Ik denk dat je dan ook moet vertellen wat het huidige systeem is om een vergelijking te kunnen maken.

2. Hoe wordt er omgegaan met evt weerstanden? Weerstanden zijn heel divers, zijn er al uitingen van weerstand?

3. Waarom is er gekozen voor dit systeem, waarom was het oude niet goed genoeg? Dat lijkt me een vraag die je aan een manager moet voorleggen. Wij hebben geen inzicht in het keuzeproces.

4. Hoe is de implementatie van het systeem verlopen? Ik denk dat je daarbij moet vertellen hoe de implementatie bij jullie gepland staat. Ik kan wel vertellen hoe ze bij ons iets hebben geimplementeerd, maar het hangt heel erg van de setting af lijkt me.

Groetjes en veel succes met het Baxter systeem!

Buurman

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 mrt 2006 11:19 #13302 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Baxter
HOi,

Haha nee ik wist niet dat er nog meer systemen waren en ben er gewoon van overtuigd gweest dat het om de medicijnzakjes en rollen ging.

bianca

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 mrt 2006 16:38 #13303 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Baxter
Bedankt voor jullie reacties! Ik ben er ook domweg vanuit gegaan dat het alleen om medicijn kon gaan. Maar bij deze het gaat dus om de distributie van medicatie in 'kant en klare' zakjes.

Hoe het bij ons op de afdeling zal verlopen, zal ik vanzelf achter komen. Maar omdat ik er ten behoeve van mijn opleiding (HBO-V) een opdracht aan vast wil koppelen, was ik beniewd naar reacties en meningen van anderen, buiten onze afdeling om, om hier een zo goed mogelijk beeld van te krijgen. Vandaar dus ook mijn vragen......

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 mrt 2006 18:44 #13304 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Baxter
hoi wij zijn er ook net mee gestart en de zakjes zijn prima maar de losse medicatie wordt vaak vergeten en ja de mutatie formulieren vraagt heeeeeel veel tijd van ons nu en ja dat was niet ingeschat .
een half tabletje zit er niet in sintrom gaat apart kuurtjes staan er naast en ja dan nog verder lezen dan alleen zak in houd dat laat wel eens te wensen over en krijgt de client niet alle medicijnen

en als er een tablet gestopt wordt ja dan kan je de hele rol bewerken en een tablet er uit halen en dan het zakje weer dicht maken met een plakbandje .

net strafwerk hahahah voor al als de rol net binnen is en wij hebben rollen per 2 weken .

en die afteken lijsten moeten er weer in de map er uit na 2 weken opgeborgen worden ( moeten jaren bewaard worden per client ) en zo ga je door .
dus meer werk dan medicijnen zelf uit zetten soms .
en bij mutatie ,s dan nog vaker .
je hebt ook maar 1 mutatie formulier en die kan je maar 1 keer gebruiken dus heb je per client meer mutatie,s dan heb je een probleem , dus je ziet wij zitten nog in de kinderziektes, hoop dat jullie ze hier mee kunnen voorkomen.

groetjes marianne

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 mrt 2006 19:15 #13305 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Baxter
Sinds januari van dit jaar wordt er bij ons met Baxter gewerkt. Het was al een tijdje aangekondigd omdat er veel fouten werden gemaakt met het ouderwetse uitzetten en delen. Vandaar uit was de weerstand gering want wie wil er nu niet dit alles verbeteren?

De implementatie verdiende niet de schoonheidsprijs omdat er gaandeweg van alles bijgesteld moest worden. Zo heeft het "omzetten" van hetgeen de client gebruikt nog de nodige missers gekend.

Nadelen van het systeem:
* het lost niet het uitzetten van losse medicatie op.
* clienten die zelf hun medicatie konden gebruiken, krijgen nu soms de zakjes niet los.
* het is onduidelijk wat nu precies gecontroleerd moet worden. Moet nu het etiket op de zakjes gecontroleerd worden met de toedieningslijst? Moet nu het etiket gecontroleerdd worden met de inhoud van het zakje? Bij het laatste wordt nogal eens alternatieve medicatie in het zakje gedaan en dan valt er niet te controleren.
* alle zakjes van alle bewoners komt op een rol. Het scheiden in teams is alleen maar te realiseren als de apotheek er verschillende codes aanhangt.
* soms scheuren de zakjes.

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

27 mrt 2006 22:10 #13306 door Anonymous
Beantwoord door Anonymous in topic Baxter
Hallo,

Ik ken het systeem sinds een jaar of 10. Heb er altijd in het verzorgingshuis mee gewerkt.
De positieve en negatieve punten zijn hier al uitvoerig beschreven.

Een ding wat ik nog wil toevoegen en handig vind is wanneer de zorgvrager een tablet enkel gemalen kan innemen, is dat een flinke klap met een pollepel op het gesloten zakje voldoende is voor een zakje vol poeder. <b>:-)</b>

[%sig%]

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.